Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 210 τραυματίστηκαν από το σεισμό των 6,1 βαθμών που έπληξε χθες την επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Περισσότερα από 1.500 κτίρια και κατοικίες καταστράφηκαν, όπως είπε ο Σουτόπο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών. Όπως είπε ο ίδιος, σωστικά συνεργεία έχουν αποσταλεί στις περιοχές Μπένερ Μεριάχ και στην κεντρική Άτσεχ, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό.

Ο αξιωματούχος της Μπένερ Μεριάχ, Ρούσλι Μ.Σάλεχ, δήλωσε ότι κυκλοφόρησαν φήμες πως το γειτονικό ηφαίστειο Μπουρνί Τελόνγκ επρόκειτο να εκραγεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πανικοβληθούν και να κοιμηθούν στο ύπαιθρο. Ωστόσο, το Κέντρο Ηφαιστειολογίας ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου είναι φυσιολογική.

Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίστηκε 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπένερ Μεριάχ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Γεωφυσικής και Κλιματολογίας.

newsbeast.gr