Υπό τις πιέσεις των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης να αυξάνονται, συναντάται το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ζητήματα των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κ.Μητσοτάκης διεκδικεί δίμηνη παράταση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και προκειμένου να το επιτύχει αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εθελούσια υπαγωγή στη διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται να παρουσιάσει ένα σχέδιο εθελούσιας υπαγωγής στη διαθεσιμότητα, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ο στόχος των 12.500 υπαλληλων.

Η εθελούσια υπαγωγή σε διαθεσιμότητα θα σηματοδοτεί και προτεραιότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας, με τους υπαλλήλους αυτούς να τίθεται στις πρώτες θέσεις για μετακίνηση και ως εκ τούτου επαναφοράς στις πλήρεις μισθολογικές αποδοχές.

Στην προσπάθειά του για χρονική παράταση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την κινητικότητα, ο Κ.Μητσοτάκης βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από τον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ο κ. Μανιτάκης με ένα μήνυμα στο twitter εξαπέλυσε πυρά κατά της τρόικας, την οποία κατηγορεί για τακτική εγκλωβισμού της χώρας και για εκβιασμό με επίκεντρο τη δόση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook