Σε συνάντηση κορυφής έχει μετεξελιχθεί το συνέδριο για την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη που διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη η γερμανική καγκελαρία στην πρωτεύουσα, με αρχηγούς κρατών -ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωθυπουργός- να δίνουν το «παρών» μεταξύ υπουργών Εργασίας.

Διακηρυγμένος στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρει η καγκελαρία, είναι η ανταλλαγή «βέλτιστων πρακτικών» από τις εμπειρίες στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των νέων.

Παρόντες στο Βερολίνο θα είναι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας (προεδρέουσας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο) Αλγκιρντάς Μπουτκεβίτσιους και πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν Χερμάν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο. Παρών θα είναι και ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το συνέδριο έρχεται λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στην κορυφή της οποίας τέθηκαν τα μέτρα για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Η συνάντηση των «27» είχε καταλήξει σε συμφωνία για σχέδιο 6 δισ. ευρώ και προώθηση του θεσμού «Εγγύησης Νεολαίας» -με στόχο τη διασφάλιση θέσης εργασίας, σπουδών ή μαθητείας σε ανέργους κάτω των 25 ετών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook