Υλικά

• 400 γρ. φύλλο κρούστας
• 350 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στη μέση
• 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
• 250 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 150 γρ. ημίλιαστη ντομάτα
• 250 γρ. γραβιέρα τρίμμα
• 40 ml. ελαιόλαδο
• 180 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• Λίγο φρέσκο θυμάρι
• Λίγο φρέσκο θρούμπι
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 2 αυγά χτυπημένα
• Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ζεστό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα δύο είδη των μανιταριών μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια αποσύρουμε, αλατίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σ’ ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το θρούμπι, το θυμάρι, τη γραβιέρα και τη λιαστή ντομάτα , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι. Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες των 12 εκ. και τοποθετούμε μια λωρίδα από αυτές στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό.

Τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση περίπου, στο κάτω μέρος του φύλλου. Σηκώνουμε το φύλλο πάνω απο τη γέμιση καλύπτωντας τη και το φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου σχηματίζοντας ενα τρίγωνο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας.

Αλείφουμε το τρίγωνο με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να τραγανίσει το φύλλο για 15 λεπτά περίπου.