Το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή και προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών και τεσσάρων ραδιοφωνικών.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.

Το σχέδιο, σύμφωνα με το real.gr, προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να καλύπτει το κενό της ΝΕΤ και να είναι ενημερωτικό χαρακτήρα. Το άλλο κανάλι θα αντικαταστήσει την παλιά ΕΤ3 και το πρόγραμμά του θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Θα παραμείνει και το δορυφορικό κανάλι.

Επίσης, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας ενημερωτικός, ένας αθλητικός, μια συχνότητα που θα μεταδίδει πρόγραμμα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου θα απασχολούνται οι εργαζόμενοι στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως γίνεται αντιλυπτό ουσιαστικά καταργούνται τα δημόσια ραδιόφωνα σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε θα υπάρχουν δημοσιογράφοι – ανταποκριτές στο νησί με τη μορφή που υπήρξαν μέχρι σήμερα.

Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν τότε προκύπτει ζήτημα για τον τρόπο που διαμορφώνεται η νέα δημόσια τηλεόραση, καθώς παρατηρούνται ανισορροπίες στο σχεδιασμό σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. 

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook