Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τον εντοπισμό παγιδευμένου φακέλου στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να ακολουθήσουν μπαράζ αποστολών φακέλων με εκρηκτικές ύλες και σε άλλους «στόχους».

Ο κ. Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής έως και το 2009 όταν έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και εντοπίστηκε η γιάφκα στο Χαλάνδρι, ενώ ο τρόπος που επιλέχθηκε να σταλεί το παγιδευμένο δέμα και ο τόπος από όπου ταχυδρομήθηκε παραπέμπουν σε ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων. Ο κ. Χωριανόπουλος σε συνέντευξή του ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την υπηρεσία, το 2010, είχε δηλώσει ότι «έχουν όγκο από πίσω» οι Πυρήνες της Φωτιάς. Η οργάνωση πρέπει να είχε από 20 μέχρι 30 άτομα στις τάξεις της, και «αφού δεν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη και αφού βέβαια ακόμα έχει δράση, πρέπει να έχουν διεισδύσει και άλλα μέλη τα οποία δεν τα γνωρίζω εγώ».

Η... διαδρομή του φακέλου

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο. Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία, ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη. Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και επι τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων που να οδηγούν στους δράστες.

Ο παραλήπτης πρόσφατα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη χωρίς οι δράστες να το γνωρίζουν.

newpost.gr