Εκπνέει σήμερα το απόγευμα το τελεσίγραφο του στρατού προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της εκλεγμένης κυβέρνησής του με τη ζωή του.

Την ίδια ώρα ο στρατός εμμένει στις απαιτήσεις του και προειδοποιεί τον Μόρσι. «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητου», αναφέρει το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σκληρές εκατέρωθεν αντεγκλήσεις

Ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προειδοποίησε σήμερα ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην «ανταρσία του στρατού» και πρόσθεσε ότι η ελευθερία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή.

Ο Εσάμ Ελ Ερίαν – δεύτερος τη τάξει – του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ότι όποιος ποντάρει στο ότι ο λαός θα παραμείνει απαθής μπροστά στην ανταρσία του στρατού, θα χάσει το στοίχημα.

Κλείνουν νωρίτερα οι τράπεζες

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου κάλεσε όλες τις τράπεζες της χώρας να κλείσουν νωρίς όλα τα υποκαταστήματά τους, πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου του στρατού, ενώ αποφάσισε την επίσπευση της διεξαγωγής προγραμματισμένης δημοπρασίας ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με τραπεζική πηγή.

Οι τράπεζες θα κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στις 14.00 (αντί στις 17.00) ενώ η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10.30 αντί για 11.00 και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 11.30 αντί για 12.00.

«Βλέπει» πτώση του Μόρσι σήμερα ο αιγυπτιακός Τύπος

Σαφές είναι το ρεύμα που επικρατεί στις τάξεις του αιγυπτιακού Τύπου καθώς τα περισσότερα πρωτοσέλιδα εκτιμούν πως σήμερα είναι πιθανότατα η ημέρα της πτώσης του Μόρσι από την εξουσία.

zougla.gr/Μάριος Μπουμπής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook