Τριήμερες θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής οργανώνει από την Παρασκευή 5 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου στο Χώνο Μυλοποτάμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοποτάμου, του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και του Εurope Direct.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”οι φετινές εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» αποτελούν τον κρίκο εκείνο που μας δένει γερά με τις ρίζες και την παράδοσή μας. Είναι ακόμα οι εκδηλώσεις αυτές μια ευκαιρία για σύσφιξη των δεσμών και τόνωση των θεσμών που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε ως τόπος και ως λαός.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν με την χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Παρασκευή στις 10 το βράδυ με νότες αυθεντικής Κρήτης, καλό φαγητό και μπόλικη διάθεση για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι .

Ο Νεκτάριος Σαμόλης ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης από την περιοχή του Μυλοποτάμου αναλαμβάνει μαζί με το συγκρότημα του να μας ξεσηκώσει σ\’ ένα γλέντι κεφιού και χορού που φιλοδοξούμε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στην χοροεσπερίδα θα χορέψει και ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης», ενώ θα βραβευτούν όσοι διετέλεσαν Πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωνιανών Μυλοποτάμου και άφησαν την προσωπική τους σφραγίδα σ αυτές τις εκδηλώσεις.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 19:00 θα τελεστεί στην Αγία Κυριακή ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μ ένα τραγουδιστή που γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Ο Γιάννης Κασσωτάκης με την εκφραστική φωνή του θα μας διασκεδάσει μ’ ένα πλούσιο ρεπερτόριο απ’ όλη τη γκάμα του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού σε μια βραδιά με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου θα λειτουργήσει:

• Έκθεση Αγιογραφίας του πατέρα Νικολάου Νικηφόρου, του Χαράλαμπου Ουρανού, του πατέρα Ευάγγελου Παπαδοπετράκη, του πατέρα Νικολάου Ρουσσάκη, του γιού του Νικολάου Ρουσσάκη , του Εμμανουήλ Σηφάκη και του Γιώργου Χρηστίδη.

• Επίσης θα λειτουργήσει έκθεση Ζωγραφικής του Πολύδωρου Αεράκη «Μωυσής Κρήτης» και της Μαρί Τερέζ καθώς και Έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Νίκου Δαγκωνάκη. Επίσης τα παιδιά του Χώνου θα ζωγραφίσουν το χωριό μας…

Φέτος προσθέσαμε στις εκδηλώσεις μας και παζάρι προκειμένου να αναδείξουμε τα κρητικά προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις στην όμορφη γωνιά του Μυλοποτάμου θα κορυφωθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου με αθλητικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:

Αγώνες μπάσκετ και πινγκ-πονγκ. Φυσιολατρικό αγώνα δρόμου στα 12.400 μ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook