Εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αφορούν στο Δημόσιο. Το πρόγραμμα της κινητικότητας και οι απολύσεις στην ΕΡΤ που η τρόικα δεν τις υπολογίζει τελικά ως απολύσεις είναι τα δύο μεγαλύτερα αγκάθια που εμφανίστηκαν στις σημερινές διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπείας της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα δεν αποδέχεται τις απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων όπως προβλεπόταν για παράδειγμα να γίνει με τους εκπαιδευτικούς. Οι δανειστές μας ζητούν όσοι προορίζονταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετακίνησης υπαλλήλων πρώτα να τεθούν σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια να αποφασίζεται εάν θα μετακινηθούν σε κάποια άλλη υπηρεσία ή θα απολύονται.

Αυτό απέχει πολύ από το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση καθώς ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Όσοι δηλαδή εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας θα είναι εν δυνάμει απολυμένοι.

Την ίδια ώρα αν και το θέμα της ΕΡΤ δεν συζητήθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα δεν αναγνωρίζει ως απολυμένους τους 2.600 εργαζόμενους της ΕΡΤ καθώς η κυβερνητική δέσμευση κάνει λόγο για επαναπρόσληψη στον μεταβατικό φορέα 2000 εξ αυτών. Οι δανειστές φαίνεται να αποδέχονται ως απολυμένους όσους δεν επαναπροσληφθούν δηλαδή 600 περίπου ανθρώπους.

Το θέμα της ΕΡΤ πάντως θα συζητηθεί εκτενώς τόσο στη συνάντηση με τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή όσο και με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Το ραντεβού πάντως στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε για αύριο ενώ αργότερα την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών με τον οποίο θα συζητηθεί το θέμα των απολύσεων στους Δήμους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook