Το ποσοστό των πολυγαμικών αντρών βρίσκεται στο 21% ενώ οι γυναίκες που έχουν παράλληλες σχέσεις υπολογίζονται στο 40%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του National Opinion Research Center των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εποχή που οι άντρες ήταν οι μόνοι που υπέκυπταν σε πειρασμούς και έκαναν απιστίες έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αφού πλέον και οι γυναίκες αναζητούν νέους ερωτικούς συντρόφους και ξεκινούν παράλληλες σχέσεις μη διστάζοντας να απατήσουν το υποτιθέμενο έτερόν τους ήμισυ!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του National Opinion Research Center των Ηνωμένων Πολιτειών το ποσοστό των πολυγαμικών αντρών βρίσκεται στο 21% ενώ οι γυναίκες που έχουν παράλληλες σχέσεις υπολογίζονται στο 40%, ποσοστό 25% μεγαλύτερο από το 2010, και ξεπερνά κατά πολύ αυτό των αντρών.

Οι άντρες, βέβαια, παραμένουν μεγαλύτεροι «εραστές» της απιστίας -καθ' ότι παλιές καραβάνες του σπορ- ενώ οι γυναίκες είναι ελαφρώς πιο διστακτικές, αν και δεν φαίνεται τόσο από τα στοιχεία (!) Ο Γιάνγι Ντάμπα, όμως, διευθυντής του Κέντρου Δημογραφικών Ερευνών, υποστηρίζει ότι «το χάσμα των φύλων σχετικά με την απιστία μικραίνει», αφού πια και οι γυναίκες έχουν απενεχοποιήσει την επιλογή της εμπλοκής σε παράλληλη σχέση απατώντας τους συντρόφους τους.

Πιθανές αιτίες αύξησης της απιστίας από μέρους των γυναικών είναι η οικονομική τους ανεξαρτησία και η προσδοκία να γνωρίσουν κάποιον περισσότερο ενδιαφέροντα -ίσως και πιο ελκυστικό. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για έναρξη μιας παράλληλης ερωτικής σχέσης φαίνεται ότι παίζει η μονότονη και πληκτική σεξουαλική ζωή αλλά και η έλλειψη επικοινωνίας ενός ζευγαριού.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια έρευνα. Νωρίτερα μέσα στο έτος το 33% των αντρών και το 19% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι παρέβησαν την εντολή «ου μοιχεύσεις» σε έρευνα που απευθυνόταν σε 100.000 ανθρώπους σύμφωνα με στοιχεία της Normal Bar.

Μάλλον η απιστία έχει μετατραπεί σε κάποιο είδος trend...δεν εξηγείται αλλιώς!

protothema.gr