Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Στην πρώτη του συνεδρίαση, στα γραφεία του που έχουν έδρα στην Αγιά Χανίων,  τα μέλη συζήτησαν σχετικά με τις κινήσεις που απαιτούνται ακόμα να γίνουν για τη διαδικασία της συνένωσης.

Τίμησαν Βολουδάκη και Καλογιάννη

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης τιμήθηκαν με τιμητική πλακέτα οι κύριοι Σταύρος Καλογιάννης και Μανούσος Βολουδάκης οι οποίοι ως υφυπουργοί ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αντίστοιχα, υπήρξαν οι \”αρχιτέκτονες\” της συνένωσης.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης: \”Είναι η πρώτη φορά που περιφερειακός οργανισμός αναλαμβάνει ευθύνες και έργα τέτοιου μεγέθους. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στον οργανισμό τόσο τα στελέχη όσο και η διοίκηση, είναι όλοι Κρητικοί. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει καλύτερη επίγνωση των αναγκών του τόπου. Επιπλέον ο ίδιος ο οργανισμός θα είναι προϊσταμένη αρχή των έργων επομένως δεν θα χρειάζεται να ακολουθεί τη γραφειοκρατία των υπουργείων στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τα έργα του. Αυτά και μόνο τα δεδομένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά για το σήμερα και το αύριο της Κρήτης\”.

Εύσημα στον Μπατζέλη – Αναζητούν τρόπο συνεργασίας

Τρόπο ενεργούς συμμετοχής και συνεργασίας με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΟΑΔΥΚ Γιάννη Μπατζέλη, φαίνεται ότι θα αναζητήσει ο ΟΑΚ όπως φάνηκε στη σημερινή συνεδρίαση των μελών.

Όλοι απέδωσαν εύσημα στον κ. Μπατζέλη καθώς όπως είπαν, ανέλαβε το 2011 έναν οργανισμό στα πρόθυρα κατάρρευσης και κατόρθωσε όχι μόνο να τον σώσει αλλά να του αφήσει και αποθεματικό 2,5 εκατομ.

Αυτό φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚ το οποίο πέρα από την τιμητική πλακέτα που του απένειμε, άφησε να φανεί η πρόθεσή του να αναζητήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τρόπο συνεργασίας με τον κ. Μπατζέλη.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον πρώην γενικό διευθυντή του ΟΑΝΑΚ Θέμη Μαγκανά.

Επόμενη \”αποστολή\”

Ο ΟΑΚ θα κληθεί να ασχοληθεί με πλήθος θεμάτων και εκκρεμοτήτων. Ωστόσο στην πρώτη θέση της ατζέντας βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενσωμάτωση στον ΟΑΚ, της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και της ΕΥΔΕ Αποσελέμη.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook