Στις 17.30 έληξε το τελεσίγραφο του αιγυπτιακού στρατού προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για να καταλήξουν στην επίλυση της κρίσης.

Λίγο πριν την λήξη του τελεσιγράφου οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Δημόσιας Τηλεόρασης ενώ τις προηγούμενες ώρες εκτυλίσσονταν ένας δραματικός διάλογος μεταξύ των στρατηγών, της κυβέρνησης και των πολιτικών ηγεσιών των αντικυβερνητικών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά όρια πέραν των οποίων ο στρατός θα αναγκαστεί να παρέμβει παρόλα αυτά, θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος Μόρσι απέρριψε το τελεσίγραφο. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου κάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης» για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα.

Ωστόσο ο Μόρσι δεν εμφανίστηκε διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε άλλη παραχώρηση.

Στην ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας, ο Μόρσι τόνισε ότι καθιστά υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα διότι παρακωλύουν μια πολιτική πρωτοβουλία για το σχηματισμό μιας επιτροπής που θα προετοίμαζε τροποποιήσεις του Συντάγματος που είχε εγκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μόρσι έχει εκλεγεί με ποσοστό περίπου 60%.

zougla.gr