Πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΡΤ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόταση υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ, Αλέξη Τσίπρα.

Στο πολυσέλιδο κείμενο, οι συντάκτες του παραθέτουν όλο το ιστορικό του «κλεισίματος» της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας, οδηγώντας και στην διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης. Επισημαίνουν δε, ότι «εν έτει 2013, η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε το «μαύρο» ως χρώμα και ως καθεστώς στις οθόνες των πολιτών».

Περιγράφουν δε, αναλυτικά ζητήματα που κατά την άποχή τους «πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας και αναζήτησης ευθυνών από το Κοινοβούλιο, διότι συνιστούν, πλήν άλλων επικίνδυνο πλήγμα για τη δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον».

Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων αυτών των ζητημάτων που κατά τους υπογράφοντες «συνιστούν άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις». Ζητούν δε να αναζητηθούν οι ευθύνες ʽπαντός υπευθύνουʼ για θέματα που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook