Όταν το πρωτότυπο VW Buggy up! παρουσιαζόταν το 2011 στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, μιλούσαμε απλώς για μια «καλοκαιρινή διάθεση» της εταιρείας.

Έγκυρες πληροφορίες όμως τώρα κάνουν λόγο για παραχώρηση των δικαιωμάτων του συγκεκριμένου οχήματος σε Αμερικανούς, προκειμένου να το βγάλουν στην παραγωγή (σε περιορισμένο αριθμό αρχικά).

Παράλληλα, η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται κι από την επιθυμία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να μεγαλώσει τη γκάμα του up!, αφού κατά τους ιθύνοντες το up! «τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται».

Το σίγουρο είναι ότι ο όμιλος VW σκέφτεται σοβαρά την παραγωγή του μικρού Buggy αλλά θα επιθυμούσε πρώτα να γίνει διεξοδική έρευνα αγοράς, ως προς τις αναμενόμενες πωλήσεις του.

Το μικρό διθέσιο πρωτότυπο όχημα (που θυμίζει το ρετρό roadster Manx του 1960) έχει κατασκευαστεί από ελαφριά υλικά και διαθέτει roll bar.Το μήκος του φτάνει λίγο παραπάνω από τα 3,5 μ. και εφοδιάζεται με 18 ιντσών ζάντες. Φυσικά, έχουν τοποθετηθεί και τα κατάλληλα ελαστικά, ώστε να μαρτυρά την ιδιότητά του, ως «buggy car».

Όσον αφορά στο εσωτερικό του, διαθέτει ένα λιτό «πιλοτήριο» που έχει επενδυθεί με ανθεκτικά και αδιάβροχα υλικά για την αντοχή του σε ποικίλες καιρικές συνθήκες, γι αυτό εξάλλου έχει προβλεφθεί να υπάρχει και μια υφασμάτινη κουκούλα, η οποία θα προστατεύει τους επιβάτες από μια πιθανή βροχόπτωση.

Τέλος, δεν υπάρχουν προς το παρόν ακόμα στοιχεία σχετικά με τους κινητήρες που θα εφοδιάζεται το γερμανικό «cabrio», αλλά οι επιλογές του up! «δείχνουν το δρόμο».

autotriti.gr