Μια – διαφορετική απο τις συνηθισμένες – διαμαρτυρία, διοργάνωσαν χθες οι \”ΠοδηΛάτρεις\” στα Χανιά, για το θέμα της μείωσης των ελεύθερων χώρων, σε πεζοδρόμια  και γενικά κοινόχρηστων χώρων, απο τραπεζοκαθίσματα και άλλα αντικείμενα καταστημάτων.

Χθες το μεσημέρι, πήγαν και έβαλαν τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων, κάθισαν και απόλαυσαν στην σκιά τον καφέ τους ο οποίος μαζί με νερό, προσφερόταν δωρεάν στους διερχόμενους.

\"\"

Στόχος της πρωτότυπης αυτής διαμαρτυρίας ήταν να ευαισθητοποιηθεί η τοπική αρχή αλλά και γενικότερα οι πολίτες για το ότι μειώνονται διαρκώς οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση την οποία διένειμαν \”….πεζοδρόμια καταλαμβάνονται, οι πεζοί κατεβαίνουν στην άσφαλτο, οι ανάπηροι δεν χωράνε, τα καροτσάκια με παιδιά αλλά ζουν δρόμο. Για να διασχίσεις πεζός την πόλη, πρέπει να ακροβατείς ή να περπατάς στο δρόμο…\”

Οι \”ΠοδηΛάτρεις\” με την διαμαρτυρία τους, ζητούν απο την δημοτική αρχή να εξασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χώρος των πεζών, με αυστηρούς ελέγχους και επιβολή προστίμων σε όσους αυθαίρετα καταπατούν – παρεμβαίνουν σε δημόσιους χώρους.

Απο την πλευρά του ο αρμόδιος – για την Δημοτική Αστυνομία – αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανούσος Λιονάκης, τόνισε πως η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί συνεχώς ελέγχους και μάλιστα ήδη έχουν βεβεωθεί παραβάσεις σε όλα τα καταστήματα που έχουν παρανομήσει στην οδό Χάληδων.

Όμως, επεσήμανε, πως οι έλεγχοι δεν είναι εύκολοι, καθώς εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες, όπως η αρχαιολογική στην παλιά πόλη, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν ζητηθεί αναλυτικά στοιχεία για τους κοινόχρηστους χώρους και απο την τεχνική και οικονομική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να εντατικοποιηθούν περισσότεροι οι έλεγχοι.

\"\"

(Οι φωτογραφίες είναι απο της σελίδα στο facebook)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook