Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου και οι γονείς των μαθητών της Καρκαδιώτισσας Ηρακλείου την Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 10 το πρωί. Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
\”Τα σχέδια του υπουργείου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων απορρίπτονται από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. 
Η νέα απόφαση του Υπουργείου δεν μας καλύπτει, ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ στο Ηράκλειο και παντού!!!
Σας καλούμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 10:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση συνεχίζει μια ιστορία που το 2011 ξεκίνησε και συνάντησε την οργανωμένη αντίσταση του κόσμου. Επιδιώκει να διαμορφώσει ένα «σχολικό χάρτη» (όπως τον ονόμαζε) για να προωθήσει όλο το σχεδιασμό της για το σχολείο της «αγοράς». 
Η, τότε, υπουργός Παιδείας, σε ημερίδα όπου μίλησε σε δημάρχους, απάντησε στο ερώτημα «γιατί φέτος (2011) ο νέος σχολικός χάρτης;»: «Γιατί από φέτος προχωρά η εφαρμογή του νέου σχολείου. 
Επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία που θα μπορούν να εφαρμόσουν τα νέα προγράμματα. Γιατί φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε την εφαρμογή του \”Καλλικράτη\”, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα της διοικητικής μεταρρύθμισης».
Οι συγχωνεύσεις, λοιπόν και τότε και τώρα, γίνονται γιατί προωθείται το «καλλικρατικό» σχολείο της «αγοράς», όπου το σχολείο θα είναι «αυτόνομο», θα έχει μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, θα αναζητά χορηγούς για να λειτουργήσει, θα συνδέεται με την τοπική διοίκηση και οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη «δωρεάν» Παιδεία(Ν.3848/10). 
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στις 18/2/13 επικαιροποίησε το «Μεσοπρόθεσμο», στόχος του ήταν, και είναι, να περάσει το μεγαλύτερο μέρος των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων μέσα στο 2013. 
Ένας από τους στόχους τους, είναι την ερχόμενη χρονιά να προσληφθούν λιγότεροι αναπληρωτές(2.000) και μάλιστα με χειρότερους όρους , όπως φαίνεται από την κατάπτυστη εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ για τις άδειες.
Η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων, καταργεί τις οργανικές και θεσπίζει υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας. 
Θέτει τους Καθηγητές ως πλεονάζοντες, την στιγμή που τα κενά και οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Όλα αυτά είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου \”δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού\”. δηλαδή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Αν κάτι έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο, αυτό είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει ως κύριο γνώμονα τη «βιωσιμότητα του χρέους» και τη «δημοσιονομική εξυγίανση». Έχει μόνιμο και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, είναι ταξική επιλογή για να γίνει περαιτέρω αναδιανομή πλούτου υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας και σε βάρος του ελληνικού λαού. 
Επιβάλλονται περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές στην περίθαλψη και σε όλα τα επιδόματα, ανελέητη φοροεπιδρομή. Την ίδια στιγμή που εφοπλιστές και βιομήχανοι δεν πληρώνουν δεκάρα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».
Τώρα διαμορφώνουν το σχολείο της «αγοράς» με την αξιολόγηση ως εργαλείο για ριζικές αλλαγές:
Σε αυτό το σχολείο τα προγράμματα εκπαίδευσης θα είναι διαφοροποιημένα και θα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις «προτάσεις» των χορηγών, τις «τοπικές ιδιαιτερότητες» κ.ά. 
Το ενιαίο της εκπαίδευσης σπάει και φτιάχνουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου οι μαθητές θα κατηγοριοποιούνται από νωρίς και η γνώση που θα τους παρέχεται θα είναι μόνο χρηστική (οι λεγόμενες «δεξιότητες»). Σχολεία ταξικά διαφοροποιημένα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού.
Στα μεγάλα πολυδύναμα σχολεία που σχεδιάζονται, με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, θα εφαρμοστούν όλες οι παραπάνω αλλαγές. Μάλιστα, απ\’ τη στιγμή που δεν υπάρχει προγραμματισμός για κατασκευή νέων σχολείων, οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και υπεράριθμα τμήματα με πάνω από 30 μαθητές.
Η στέρηση της μόρφωσης, η διαφοροποίηση στα προγράμματα, η παρέμβαση των επιχειρήσεων στα σχολεία θα μπορέσουν να γίνουν καλύτερα και πιο «ευέλικτα» σε μεγάλα σχολεία. 
Ακόμα και μέσα στο ίδιο το σχολείο, στην ίδια τάξη οι μαθητές θα χωρίζονται σε αυτούς που «παίρνουν τα γράμματα» και σε αυτούς που «δεν τα καταφέρνουν». Με το πρόσχημα της «ελεύθερης» επιλογής μικρά παιδιά θα οδηγούνται, από νωρίς, σε διαφορετικά προγράμματα, δραστηριότητες κτλ.
Tα σχολεία, με βάση τα κριτήρια της «αγοράς» (προσέλκυση χορηγών, σύνδεση με τις επιχειρήσεις), θα κατηγοριοποιούνται. Τα «ανταγωνιστικά» σχολεία θα πριμοδοτούνται και τα άλλα θα ενισχύονται με διαφόρων ειδών «προγράμματα» προώθησης της «ανταγωνιστικότητας».
Με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων επιδιώκεται να δημιουργηθεί ο «χάρτης» για το σχολείο της «αγοράς», της αμάθειας και των μεγαλύτερων ταξικών φραγμών. Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε λόγο να απορρίψουν αυτό το σχολείο.
Παλεύουμε και απαιτούμε:
– Καμιά συγχώνευση κατάργηση σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων 20μαθητες ανά τάξη 15στην Α΄και Β΄
– Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Καμία μείωση μισθών. 
– Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής στην εκπαίδευση. 
– Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. 
– Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία. Όχι στο \”σχολείο της αγοράς\”. 
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας!
– Να παρθεί πίσω η κατάπτυστη εγκύκλιος για τις άδειες των αναπληρωτών.
– Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.
– Ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των αναγκών σε σίτιση, στέγαση και θέρμανση των αναπληρωτών».
Ο λαός δεν είναι καταδικασμένος να ζει ούτε στη φτώχεια ούτε στην αμορφωσιά!
Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.
Σας καλούμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 10:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook