Στην τρίτη συνάντησή του με την τρόικα προχώρησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για το Δημόσιο και τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Ωστόσο, ούτε σήμερα οι δύο πλευρές βρήκαν κοινό σημείο στις επαφές τους καθώς όπως όλα δείχνουν οι απαιτήσεις της τρόικας με τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου δεν συγκλίνουν σε πρώτη φάση.

Η τρόικα επιμένει στην πρότασή της στην οποία ζητούσε να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων για το 2013 και το 2014 και ισόποσα να μειωθεί ο αριθμός - στόχος όσων δημοσίων υπαλλήλων μπουν σε κινητικότητα το 2013.

Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε αφού είχε καταστήσει σαφές εξ´ αρχής πως δεν επιθυμεί να συνδεθούν οι απολύσεις με την κινητικότητα. Επέμεινε και σήμερα στο αρχικό αίτημά του, το οποίο είχε υποβάλει την Δευτέρα στο πρώτο ραντεβού, να δοθεί παράταση στην ελληνική πλευρά προκειμένου να ολοκληρώσει την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η κινητικότητα θα πρέπει να εφαρμοστεί αφού παρατηρηθούν κενά σε υπηρεσίες.

Η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιμένει και στη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντιμετωπίζοντας τη σθεναρή αντίσταση της τρόικας, η οποία ζητά να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι εκ των οποίων απαιτεί να προσδιοριστεί ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που μετά την πάροδο 12 μηνών που θα αμείβεται με το 75% των αποδοχών του δεν θα επιστρέψει στην εργασία του και θα απολυθεί.

Επομένως, όλα παραμένουν «ανοιχτά» με σοβαρό το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα το Σάββατο.

newpost.gr