Ο Πορτογάλος Διευθυντής Διοίκησης του ENISA κ. Πάολο Εμπαντίνιας συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού στις Ελληνικές Αρχές κ. Μιχάλη Χρηστίδη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Γκρίαν Κούπερ συνάντησε σήμερα το πρωί στη Λότζια το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης. 

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα της συνάντησης ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στις Αρμόδιες Αρχές με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου του ENISA με εμβαδό 4.000 τ.μ.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε: 1) το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, 2) τις δράσεις για την εξωστρέφεια του ENISA όπως η δημιουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου και 3) την προσφορά του Οργανισμού στην τοπική κοινωνία με την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας με την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών των νέων ανθρώπων.

Ο κ. Εμπαντίνιας δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση ενώ ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και θα συνεργάζεται στενά για την προώθηση και αναβάθμιση της αποστολής του. 

Τέλος ο κ. Κουράκης και ο κ. Εμπαντίνιας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε βιβλία και CD κρητικής μουσικής ενώ ο κ. Εμπαντίνιας ένα μπλουζάκι του ENISA.