Επίσκεψη στις Δημοτικές Κοινότητες Κουνουπιδιανών και Αρωνίου στο Ακρωτήρι και αυτοψία σε έργα που υλοποιεί ο Δήμος στις εκεί περιοχές πραγματοποίησε χθες, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, υπεύθυνο για τις Δημοτικές Ενότητες και Εμμανουήλ Κεμεσίδη, υπεύθυνο για τα τεχνικά έργα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ακρωτηρίου κ. Δημήτρη Παπαδάκη, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης είχε συναντήσεις και συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών κ. Μανώλη Τσιτωνάκη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου κ. Ιάκωβο Καλέργη για θέματα που απασχολούν τις παραπάνω κοινότητες καθώς και για τον προγραμματισμό μελλοντικών παρεμβάσεων του Δήμου στις εν λόγω περιοχές.

Ανάπλαση οδού Αριστοτέλους

\"\"

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Χανίων επιθεώρησε τις εργασίες ανάπλασης που εκτελούνται από το Δήμο Χανίων στην οδό Αριστοτέλους στα Κουνουπιδιανά, οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο από τον ανάδοχο του έργου. Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Χανίων «η παρέμβαση που έχει έως σήμερα γίνει στην περιοχή των Κουνουπιδιανών έχει συμβάλλει σημαντικά στην αισθητική αναβάθμιση αυτής κάτι που βεβαίως θα φανεί περισσότερο με την ολοκλήρωση του έργου» προσθέτοντας πως «πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ (Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, προϋπολογισμός έργου 1.200.000 €), μέσω της οποίας επιδιώκεται η ασφαλής και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του Ακρωτηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης για τους πεζούς, η εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού αλλά και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων, η οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για ικανό αριθμό οχημάτων ώστε να μην επιβαρύνεται η κίνηση στην οδό και να εξυπηρετούνται τα εμπορικά καταστήματα και οι κατοικίες κ.α παρεμβάσεις».

Μεταστέγαση ΚΕΠ Ακρωτηρίου σε ιδιόκτητο κτίριο

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης επισκέφθηκε το νέο χώρο που φιλοξενείται πλέον το ΚΕΠ Ακρωτηρίου (Τηλ. ΚΕΠ Ακρωτηρίου – 2821069946), το οποίο από το μισθωμένο χώρο που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα, μεταστεγάστηκε στο χώρο του ιδιόκτητου κοινοτικού καταστήματος Κουνουπιδιανών, ο οποίος ανακατασκευάστηκε από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων. Όπως μάλιστα τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «η μεταστέγαση αυτή εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων» προσθέτοντας ότι «η εξοικονόμηση πόρων που προκύπτει για το Δήμο από την μεταστέγαση του ΚΕΠ σε ιδιόκτητο χώρο ξεπερνά τα 10.000 € ανά έτος».

“Μπεηλίτικο” Μετόχι

\"\"

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφτηκε το“Μπεηλίτικο” Μετόχι στην Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Τσιτωνάκη για την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο – με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής- να ζητήσει, από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τη δωρεάν παραχώρηση, στον Δήμο Χανίων, του δημόσιου κτήματος ΒΚ315 που βρίσκεται εντός του οικισμού Κουνουπιδιανών και το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία Μπεηλίτικο Μετόχι ώστε να αποκατασταθεί και να αποκτήσει πολιτιστική χρήση. Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη της ΚΕΔ για να κλείσει θετικά το θέμα της παραχώρησης προς το Δήμο Χανίων .

Ανάπλαση πλατειών στο Ακρωτήρι

Ο Δήμαρχος Χανίων βρέθηκε επίσης στις πλατείες Χωραφακίων στα Κουνουπιδιανά και Παζινού στο Αρώνι, στις οποίες η Δημοτική Αρχή προετοιμάζει παρεμβάσεις ανάπλασης και ενημέρωσε τους Πρόεδρους των δύο κοινοτήτων κ.κ. Τσιτωνάκη (Κουνουπιδιανών) και Καλλέργη (Αρωνίου) για την πρωτοβουλία και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την εκπόνηση μελετών για την ανάπλαση των ανωτέρω πλατειών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό μηχανικοί του Δήμου προχώρησαν χθες σε τοπογραφική αποτύπωση των περιοχών παρέμβασης ενώ όπως τονίστηκε θα εκπονηθούν ακολούθως οι αρχιτεκτονικές και μηχανολογικές μελέτες ούτως ώστε, μόλις αυτές ολοκληρωθούν, να αναζητηθεί ευρωπαϊκό ή εθνικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότη τους, γεγονός για το οποίο οι πρόεδροι των Κοινοτήτων εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook