Κοσμήματα αξίας \”σούφρωσε\” μια 22χρονη από το σπίτι ενός 61χρονου Ρεθυμνιώτη σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνου.

Η 22χρονη δεν έχασε χρόνο και πήγε σε ενεχυροδανειστήριο όπου πούλησε τα κοσμήματα.

Στο … τεφτέρι του ενεχυροδανειστηρίου πάντως δεν γράφτηκαν όλα τα κοσμήματα που δόθηκαν, παρά μόνο ένας χρυσός σταυρός.

Η αστυνομία μετά από έρευνα συνέλαβε τόσο την 22χρονη δράστιδα, όσο και τη 47χρονη υπάλληλο αλλά και την 23χρονη ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου.

Δείτε σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας πως στήθηκε η κλοπή και η αγοραπωλησία:

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, σε βάρος 61χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, προχθές (02.07.2013) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης υπόθεση κλοπής σε οικία ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα (ένα βραχιόλι, μια λίρα, ένα χρυσό σταυρό, μια αλυσίδα λαιμού και μια χρυσή βέρα), συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, κατά δήλωση του παθόντα.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι 22χρονη ημεδαπή αφαίρεσε τα ανωτέρω κοσμήματα και τα διέθεσε προς πώληση σε 47χρονη υπάλληλο υπεύθυνη λειτουργίας ενεχυροδανειστηρίου στο Ρέθυμνο, ιδιοκτησίας 23χρονης ημεδαπής, έναντι του χρηματικού ποσού των επτακοσίων εξήντα (760) ευρώ.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 47χρονη υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, δεν έγραψε ως όφειλε όλα τα προς πώληση κοσμήματα στο βιβλίο του ενεχυροδανειστηρίου παρά μόνο τον χρυσό σταυρό, ενεργώντας κατ’ εντολή της 23χρονης ιδιοκτήτριας, εκδίδοντας στην συνέχεια σχετική απόδειξη που αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό των δέκα έξι (16) ευρώ.

Κατά την έρευνα στο ενεχυροδανειστήριο της 23χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το εν λόγω κόσμημα (χρυσός σταυρός) και αφού αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε στον 61χρονο.

Στη συνέχεια κατασχέθηκαν όλα τα κοσμήματα, που διέθετε το κατάστημα προς πώληση τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις Φορολογικής Νομοθεσίας και Αστυνομικής Διάταξης «περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και απασχολούμενων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών», η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν συναρμόδιες υπηρεσίες (ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Επιτροπή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), για τις δικές τους ενέργειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook