Το πρωτότυπο KTM 1290 Super Duke R θα παρουσιαστεί, σε δράση, για πρώτη φορά σε κοινό στο φετινό Goodwood Festival στην Αγγλία, από τις 12 μέχρι τις 14 Ιουλίου. Στο τιμόνι της πανίσχυρης γυμνής μοτοσυκλέτας, θα βρεθεί ο Jeremy Mc Williams.

Το Νοέμβριο του 2012 στο Μιλάνο, στην EICMA, οι τεχνικοί και οι σχεδιαστές της KTM έδωσαν μια πρώτη ηχητική μόνο, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο 1290 Super Duke R. Αργότερα το έδειξαν φευγαλέα να δραπετεύει μέσα από ένα σιλό, όπου -υποτίθεται- ότι δημιουργήθηκε.

Η εμφάνισή του δεν χρειάζεται επεξηγήσεις, καθώς το 1290 Super Duke R διαλαλεί την ουσία της φιλοσοφίας της KTM στον κόσμο: Ready to Race!

Στο προωθητικό video που παρουσιάστηκε παράλληλα στην EICMA 2012, «το Κτήνος» απέδρασε από τις εγκαταστάσεις ασφαλείας μέσα σε ένα σύννεφο καπνού από καιγόμενο λάστιχο, κάνοντας ατελείωτες πλαγιολισθήσεις και ακούραστες σούζες.

\"\"

Όπως σε κάθε καλό concept bike, οι δημιουργεί αγνόησαν τη συμμόρφωση με τη «νομοθεσία». Δημιουργήθηκε απλώς για να δείξει τι συμβαίνει όταν κορυφαίοι μηχανικοί, σχεδιαστές και αναβάτες ελευθερώνονται στο εργοστάσιο της KTM στο Mattighofen.

Οι άνθρωποι του R&D ξεκίνησαν με την αύξηση του κυβισμού στον κινητήρα του RC8 R, ώστε να εξασφαλίσουν μέγιστη απόδοση. Γύρω από το δικύλινδρο κινητήρα σχεδίασαν ένα «στενό κοστούμι» από χαλύβδινους σωλήνες, που αποτελεί το πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Μαζί με το μονόμπρατσο ψαλίδι και τις πρωτότυπες, ειδικά σχεδιασμένες αναρτήσεις από την WP Suspension, το πλαίσιο συμπληρώθηκε από ελαφρούς τροχούς, αγωνιστικά φρένα και ελαστικά.

Με τον πρώην αναβάτη MotoGP Jeremy McWilliams η μοτοσυκλέτα θα «προσπαθήσει» στρίψει στις εννιά στροφές της ανηφορικής μήκους 1,16 μιλίων διαδρομής Hillclimb.

Η απόλυτη οδηγική νιρβάνα για τους φανατικούς. Το Goodwood Festival of Speed είναι το μεγαλύτερο garden party για τα μηχανοκίνητα σπορ. Ένα μοναδικό καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, απίθανο μείγμα αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, αστέρων και «πιστών» των motorsports που αποτελούν την μηχανοκίνητη κουλτούρα του πλανήτη.

Το event που φιλοξενείται στους απίστευτους κήπους του Goodwood House για το 2013 εστιάζει στην 20χρονη ιστορία του θεσμού, ενσωματώνοντας τα καλύτερα, τα ταχύτερα, τα πιο φασαριόζικα και τα πιο απίστευτα οχήματα όλων των εποχών.

Η KTM που θα δώσει ισχυρό «παρών», θα προσελκύσει την προσοχή και στα τετράτροχα με ακόμη μια πρώτη εμφάνιση, καθώς το νέο X-Bow GT, θα αγωνιστεί για να σπάσει το ρεκόρ των 41,6 δευτ..

\"\"

Ο Jeremy McWilliams είπε: «Είναι πάντα τιμή να οδηγεί κανείς στο Goodwood, όμως για να είμαι ειλικρινής αυτή είναι η πιο \”τρελή\” μοτοσυκλέτα που έχω οδηγήσει και ναι, πιο τρελή και από μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Ελπίζω να καταφέρω να κρατήσω \”το Κτήνος\” υπό έλεγχο και να κάνουμε ένα όμορφο σόου για τους φίλους του Goodwood. Θα είναι μοναδικό!»

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά KTM 1290 Super Duke R Prototype:

– Κινητήρας: υγρόψυκτος V-2, βασισμένος σε εκείνον του RC8 R
– Χωρητικότητα: αυξημένη από ποτέ
– Ισχύς και Ροπή: πάρα, μα πάρα πολλή
– Ηλεκτρονικά βοηθήματα: ABS και traction control – η προστασία του endo και της σούζας θα είναι φυσικά απενεργοποιημένα…
– Μέγιστη Ταχύτητα: εξαρτάται από το θάρρος και τον σωματότυπο του αναβάτη
– Πλαίσιο: Χωροδικτύωμα από σωλήνες χρωμιομολυβδαινιούχου χάλυβα
– Ψαλίδι: μονόμπρατσο, αλουμινένιο
– Ανάρτηση: Πρωτότυπη WP – ανεστραμμένο πιρούνι με ρεζερβουάρ ελέγχου της πίεσης, αμορτισέρ εδρασμένο κατευθείαν στο ψαλίδι
– Τροχοί και ελαστικά: αλουμινένιοι τροχοί με slicks ελαστικά
– Φρένα: μπροστά και πίσω αγωνιστικές δαγκάνες Brembo
– Βάρος: ασυνήθιστα χαμηλό…

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook