Μπορεί να θεωρούμε τον βήχα αθώο και ένα κοινό σύμπτωμα ενός απλού κρυολογήματος, ωστόσο όταν επιμένει θα πρέπει να μας χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Σύμφωνα με μία νέα εκστρατεία για την μείωση των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα, ο βήχας που διαρκεί για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, θα πρέπει να μας οδηγεί κατευθείαν στον γιατρό.
 
Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τον μεγαλύτερο δολοφόνο της Αγγλίας, κοστίζοντας 28.000 ζωές τον χρόνο,  επειδή συχνά διαγιγνώσκεται πολύ αργά. Το κύριο σύμπτωμα του είναι ένα χρόνιος βήχας – αν και τα περισσότερα παραδείγματα χρόνιου βήχα δεν οφείλονται στον καρκίνο του πνεύμονα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. 
Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν: βήχα που δεν έχει επιδεινωθεί ή δεν παρουσιάζει αλλαγές, επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του θώρακα,  βήχα  με αίμα, δύσπνοια,  αίσθημα κόπωσης πέρα από το συνηθισμένο για κάποιο χρονικό διάστημα, χάσιμο βάρους χωρίς κανέναν προφανή λόγο,  πόνο στο στήθος ή τον που διαρκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
 
\”Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη μορφή καρκίνου στην Αγγλία, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές τους\”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αγγλίας Jeremy Hunt.
 
Η καμπάνια \”Βe Clear on Cancer\” για τον καρκίνο του πνεύμονα, απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών , καθώς βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. \”Το μήνυμα της εκστρατείας αυτής είναι σαφές – αν έχετε ένα επίμονο βήχα, πηγαίνετε και δείτε το γιατρό σας. Όσο νωρίτερα γίνεται η διάγνωση για τον καρκίνο του πνεύμονα τόσο πιο πιθανό είναι η θεραπεία να είναι επιτυχής\”, προσέθεσε ο υπουργός.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook