Η επέλαση των 4K τηλεοράσεων έχει ήδη ξεκινήσει και παρόλο που οι τιμές παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα, τα πρώτα δείγματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Τι συμβαίνει όμως με τις πηγές; Τα players και media PC με δυνατότητα απεικόνισης 4K περιεχομένου είναι ακόμη λιγοστά και πανάκριβα.

Από την άλλη το 4K playback από αμφότερες τις νέες κονσόλες (PS4 & Xbox One) είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά αργεί ακόμη.

Γι\’ αυτό και η επίσημη παρουσίαση του 4K media player της Sony, που είχε προαναγγελθεί στη φετινή CES, είναι μια αναμφίβολα θετική είδηση για όλους τους early-adopters.

To FMP-X1 είναι το πρώτο αμιγώς Ultra HD Media Player της Sony με δυνατότητα αναπαραγωγής native 4K περιεχομένου και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 15 Ιουλίου στην τιμή των 699 δολαρίων (περίπου 536 ευρώ).

\"\"

To νέο media player θα παίζει περιεχόμενο σε ανάλυση 3840 x 2160/30p & 24p από το σκληρό δίσκο των 2TB που ενσωματώνει, αλλά και από εξωτερικές συσκευές. Από άποψη συνδεσιμότητας το FMP-X1 διαθέτει θύρα Ethernet, 2 HDMI, θύρα για κάρτες SD, 1ΧUSB 2.0 και 1ΧUSB 3.0.

Φυσικά, το ερώτημα που τριβελίζει στα μυαλά ειδικών και μη, δεν είναι άλλο από το περιεχόμενο. Και οι εταιρείες έχοντας δει τα λάθη με το 3D, δεν θα ρισκάρουν με το νέο trend της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Sony θα προσφέρει εντελώς δωρεάν 10 ταινίες σε 4K ανάλυση, ανάμεσα τους τα: Amazing Spider-Man, Bad Teacher, Battle: Los Angeles, Total Recall 2012, Taxi Driver κ.α..

Το φθινόπωρο αναμένεται και το λανσάρισμα της υπηρεσίας Video Unlimited 4K με δυνατότητα ενοικίασης ταινιών, σειρών και κλιπ σε Ultra HD ανάλυση.

Στην Ευρώπη, βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε λίγη παραπάνω υπομονή.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

thegang.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook