Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ισχυρίζεται πως ο λέκτορας του Θεόδωρος Μουστάκας είναι αυτός που ανακάλυψε στο πλαίσιο έρευνα τηνλεπτή μεμβράνη που χρησιμοποιεί η Apple και ζητά αποζημίωση 58 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Θεόδωρος Μουστάκας έχει ανακαλύψει την λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air. Μάλιστα έχει κατοχυρώσει την ανακάλυψή του με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.

\"\"

Η αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που απέφεραν στην Apple, καθώς και να να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αν αναλογιστεί κανείς πως η εταιρεία έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια iPad και τουλάχιστον και περισσότερα από 50 εκατομμύρια iPhone 5 μόνο τον περασμένο Μάιο, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για τεράστια ποσά.

\"\"

Ειδικοί του χώρου λένε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η υπόθεση να οδηγηθεί σε συμβιβασμό μέσω του οποίου το πανεπιστήμιο θα αποκομίσει περί τα 75 εκατομμύρια δολάρια. Η Αpple έχει αρνηθεί να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook