Υλικά

• 1 κιλό φύλλο κρούστας
• 500 γρ.καρύδια χοντροκοπανισμένα
• 500 γρ. αμύγδαλα χοντροκοπαμνισμένα
• 100 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο και αλεσμένο
• 100 γρ ζάχαρη ή μέλι
• 2 κ.γ κανέλα
• 150 γρ. ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

• 600 γρ. ζάχαρη
• 400 γρ. νερό
• χυμό απο 1 λεμόνι
(τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά)

Εκτέλεση

Σε λεκάνη, ανακατεύουμε τη ζάχαρη ή το μέλι με τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σουσάμι και την κανέλα. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 4 επιμέρους λωρίδες, το λαδώνουμε και απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση, αφήνοντας λίγο περιθώριο στο πλάι για να μη χυθεί κατά το τύλιγμα.

Με ένα λεπτό βεργάκι ξεκινάμε το τύλιγμα αρχίζοντας απ’το κάτω μέρος του φύλλου, ανεβαίνοντας προς τα πάνω και όπως το τυλίγουμε, το σουρώνουμε σπρώχνοντας τις άκρες προς τα μέσα πάνω στο ξύλο.

Αφαιρούμε τη βέργα και τοποθετούμε όπως είναι σουρωμένο σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με όλα τα φύλλα.

Περιχύνουμε με χλιαρό ελαιόλαδο τα «ζουρναδάκια» και ψήνουμε στους 170ο C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο τα ρίχνουμε στο σιρόπι, αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση και τα στραγγίζουμε.