Πλήρη αδιαφορία του Δήμου Ρεθύμνης για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό Ρομά στο Ρέθυμνο διαπίστωσαν κατά την επίσκεψη τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Εναλλακτικής Κίνησης».

Συγκεκριμένα, τον καταυλισμό των ρεθυμνιωτών Ρομά στον Τσεσμέ Ρεθύμνου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 03/07 οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» Γιώργος Βλαστός και Μιχάλης Ανδρουλάκης.

Εκεί συναντήθηκαν και συζήτησαν με κατοίκους του καταυλισμού, όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του καταυλισμού, οι οποίοι ζουν για 25 χρόνια χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και αποχέτευση!

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων μετέφεραν στους δημοτικούς συμβούλους τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που είχαν λάβει πέρυσι από την δημοτική αρχή του Ρεθύμνου, μετά από σχετική κινητοποίηση τους στο Δημαρχείο για εξεύρεση από τον Δήμο δημοτικού οικοπέδου για χρήση ως καταυλισμό τους.

Ένα χρόνο μετά, οι κάτοικοι εκφράζουν την απόγνωση και αγανάκτηση τους για την πλήρη αδιαφορία του Δημάρχου, της δημοτικής αρχής, των αρμόδιων δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Εναλλακτικής Κίνησης», εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο αίτημα των κατοίκων για άμεση εύρεση δημοτικού οικοπέδου από τον Δήμο που θα έχει τις βασικές υποδομές (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, αποχέτευση).

Τόνισαν ότι η δημοτική αρχή του Ρεθύμνου πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το αίτημα των συμπολιτών μας και να αφήσει την γνωστή της τακτική των πολιτικάντικων υποσχέσεων που τις ξεχνά όταν οι παραπονούμενοι αποχωρούν από το Γραφείο του Δημάρχου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Εναλλακτικής Κίνησης», καλούν την δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση και στην διαμόρφωση δημοτικού οικοπέδου -μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-, που να πληροί τις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης που ζητούν οι συμπολίτες μας.

Η «Εναλλακτική Κίνηση» δεσμεύεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου ώστε οι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους και να εξευρεθεί λύση.

Η επίλυση των προβλημάτων των μειονοτήτων αποτελεί κρίσιμο τεστ κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής πολιτικής της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook