Σκληροί διαπραγματευτές – σε σημείο που θα τους ζήλευε και η Τρόικα –  αποδείχθηκαν εκείνοι που χειρίστηκαν το οικονομικό στις μετεγγραφές του ΟΦΗ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές – ακόμα και οι Ηρακλειώτες – έχουν να λένε για το παζάρι που έγινε προκειμένου να υπογράψουν!

Στους περισσότερους οι προσφορές ξεκινούσαν από τις 30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και κάπου εκεί κοντά έκλειναν.

Υπάρχουν δύο – τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ένας (ο οποίος τελικά έκλεισε) όταν άκουσε την πρώτη προσφορά \’\’μούδιασε\’\’ αφού έπαιρνε μέχρι πέρσι τα… τετραπλάσια (!). Υπήρξε κι άλλη τέτοια περίπτωση έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Η πιο ενδιαφέρουσα και χαρακτηριστική όμως ήταν εκείνη που τελικά δεν κατέληξε σε…γάμο. Έγινε κρούση σε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό του πάνω από 120 συμμετοχές στη Super League  σε μια από τις μεγάλες ομάδες και συμβόλαιο στη χώρα που αγωνίζεται σήμερα κοντά στις 150 χιλιάδες.

Ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ελλάδα και η προοπτική του ΟΦΗ, έδειξε να τον ενδιαφέρει πολύ (ειδικά μετά την απόκτηση Γκαλέτι), όμως η πρόταση δεν ξεπερνούσε τις 40 χιλιάδες το χρόνο και έτσι με βαριά καρδιά έμεινε εκτός Ελλάδας.

Στον ΟΦΗ \’\’χτίζουν\’\’ μια ομάδα στα πρότυπα – σε επίπεδο ποιότητας – της πρώτης χρονιάς μετά την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία αλλά με εντελώς διαφορετικό μπάτζετ, αφού οι πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο κινείται στα περσινά επίπεδα.

Οι αποκτήσεις βέβαια θα συνοδευτούν με αποχωρήσεις, αφού τις επόμενες ημέρες θα τεθούν εκτός ρόστερ περίπου 10 ποδοσφαιριστές.

Το θετικότερο όμως απ\’ όλα είναι πως και ο κόσμος κινείται στη λογική των οικονομικών επιλογών, καθώς είναι πλέον πεποίθηση πως για την ΠΑΕ προέχει η εξυγίανση, γι\’ αυτό άλλωστε η πρώτη ερώτηση που κάνουν οι \’\’διαβασμένοι\’\’ φίλαθλοι των ασπρόμαυρων – μετά το όνομα του νεοφερμένου παίχτη – είναι το \’\’πόσα κόστισε\’\’. Σημάδια υγείας.

Άλεξ. Μαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook