Ένταση στη δίκη του πρώην υπουργού, με αφορμή έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο, προερχόμενα από την ανάκριση, η εισαγγελέας – Αφορούν στην κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και την κατάθεσή τους σε λογαριασμό της εταιρείας Morelia.

Νέα εστία έντασης στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου δημιουργήθηκε σήμερα με αφορμή έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο προερχόμενα από την ανάκριση η εισαγγελίας της έδρας Γεωργία Αδειλίνη αλλά και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Τα έγγραφα που προσκόμισε η εισαγγελέας αφορούν στην κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και την κατάθεσή τους σε λογαριασμό της εταιρείας Morelia.

Από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή -όπως είχε προαναγγείλει- κατέθεσε στο δικαστήριο εφτά φακέλους εκ των οποίων οι έξι αφορούν τις διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων και των ΤΟΡΜ-1, ενώ ο έβδομος φάκελος περιλαμβάνει την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου με την οποία καταλογίστηκε στον πρώην υπουργό πρόστιμο ύψους 613.000 ευρώ για παράνομο περιουσιακό όφελος.

«Προκύπτει γλαφυρά η συμβολή του πρώην υπουργού και του κ. Σμπώκου για να αναλάβουν τις συμβάσεις των δύο εξοπλιστικών οι εταιρείες Ferrostaal και Antey», τόνισαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου, για να προσθέσουν: «Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αξιολογήσεις και προσφορές ως τη λήψη αποφάσεων από το ΚΥΣΕΑ.

Ο έβδομος φάκελος περιλαμβάνει την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 613.000 ευρώ στον πρώην υπουργό για παράνομο περιουσιακό όφελος».

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι σχέση έχει αυτό;

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Προκύπτει ότι το ποσό των 450.000 που δαπανήθηκε για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προέρχονταν από ξέπλυμα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Όποιος τα λέει αυτά είναι ψεύτης. Είναι όλα ψευδή, δεν έχετε κανένα δικαίωμα

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Εκπροσωπώ το ελληνικό Δημόσιο κ. Τσοχατζόπουλε στη δίκη

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει ποιον εκπροσωπείτε

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Αλήθεια δεν σας ενδιαφέρει;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Πρόκειται για ψευδή στοιχεία

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Κύριε πρόεδρε ο κατηγορούμενος μας προσβάλει ασύστολα. Δεν τα έφερα από το σπίτι μου τα έγγραφα αυτά κ. Τσοχατζόπουλε. Τα έγγραφα είναι του ελληνικού δημοσίου

Εν τω μεταξύ και με αφορμή τα νέα έγγραφα που προσκόμισε η εισαγγελέας, ο Νίκος Ζήγρας μέσω του δικηγόρου του Στ. Γκαρίτη γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι πρόθεση του εντολέα του ήταν να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο ποσό που εντοπίστηκε σε λογαριασμούς του στην Ελβετία, πλην όμως, αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον ανακριτή για την υπόθεση των εξοπλιστικών κ. Γαβριήλ Μαλλή καθώς ο σχετικός λογαριασμό είχε ήδη παγώσει

«Οι ελβετικές αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος του κ. Ζήγρα για φορολογικούς λόγους», είπε ο συνήγορος.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και η κλήση των πρώτων μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε στους δικηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου: «Φέρτε όποιον μάρτυρα θέλετε, φέρτε και τον Ομπάμα!».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook