Προς ολοκλήρωση βαδίζει το Chania Basketball Camp, με την 5η ημέρα να είναι απόλυτα παραγωγική και διασκεδαστική για τα παιδιά που συμμετέχουν.
Η επίσημη ενημέρωση:

Απόλυτα παραγωγική και διασκεδαστική για τα παιδιά ήταν η 5η μέρα του Chania Basketball Camp που πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Για μια ακόμα ημέρα, οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Μανώλης Παπαμακάριος και Γιώργος Καλαϊτζής είχαν την ευκαιρία να δείξουν στα παιδιά πολλά μυστικά του μπάσκετ.

Επιθέσεις 3 εναντίον 2, 2 εναντίον ενός, ενώ υπήρξαν ειδικά γκρουπ όπου τα παιδιά ασχολήθηκαν με εξειδικευμένες ασκήσεις του μπάσκετ. Στο τέλος της ημέρας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν διπλό, ενώ σε νικητές διαφόρων διαγωνισμών δόθηκαν, όπως πάντα δώρα.
Το πρόγραμμα της 5ης ημέρας παρακολούθησαν και αρκετοί γονείς που ήταν ικανοποιημένοι για όσα έκαναν  τα παιδιά τους.
Πλέον, όλοι περιμένουν την 6η και τελευταία ημέρα του Chania Basket Camp, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού. Σε αυτή τη μέρα θα πραγματοποιηθούν  ξεχωριστά παιχνίδια για τα παιδιά, ενώ καλεσμένος θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης!
Φυσικά, η παρουσία των γονέων κρίνεται επιβεβλημένη.
Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του Chania Basketball Camp έπαιξαν και οι συνεργάτες-προπονητές των Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Μανώλη Παπαμακάριου και Γιώργου Καλαϊτζή. Και εκείνοι με τη σειρά τους βοήθησαν στο μέγιστο βαθμό ώστε τα παιδιά να ανεβάσουν επίπεδο και να μάθουν πολλά πράγματα που άπτονται του μπάσκετ.
Τρεις από αυτούς τους εξειδικευμένους προπονητές, μας έκαναν δηλώσεις, όπου ανέφεραν:

ΡΟΥΛΑ ΜΠΑΖΙΜΑ:  Ήταν θετικό ότι έγινε αυτό το Καμπ στην πόλη. Τα παιδιά ήταν απόλυτα δεκτικά. Προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των ασκήσεων και τα κατάφεραν αρκετά καλά. Ελπίζω αυτό το καμπ να γίνεται κάθε χρόνο και να το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΕΟΥΔΑΚΗΣ: Εμείς που είμαστε από τα Χανιά έχουμε καθήκον και υποχρέωση να βάλουμε αρχές σε σχέση με τη νοοτροπία στο μπάσκετ και ευρύτερα στον αθλητισμό. Ο Ανδρέας, ο Γιώργος και ο Μανώλης δημιούργησαν πρωτόγνωρες συνθήκες προπόνησης. Σπάσαμε προπονητικά κομμάτια που τα παιδιά δεν είχαν ξανακάνει. Εγώ θα έρχομαι κάθε χρόνο να βοηθάω από το πόστο μου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ: Δεν περίμενα να έχουμε τόσα παιδιά. Ήταν ανέλπιστο. Τα Χανιά αγαπάνε το μπάσκετ, παρά την απαξίωση που υπάρχει. Έγινε καλή δουλειά για πρώτη χρονιά. Εύχομαι το Chania Basketball Camp να γίνει θεσμός. Μακάρι τα Χανιά να αποκτήσουν ομάδα σε Εθνικές κατηγορίες και να έχουν εικόνες τα παιδιά.

Η Νίκη Βουλγαράκη στο Chania Basketball Camp

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 στo πλαίσιo του «Chania Basketball Camp» η Διατροφολόγος – Διαιτολόγος  Νίκη Βουλγαράκη μίλησε σε δύο γκρουπ συμμετεχόντων (παίδων και εφήβων) για την σημασία της διατροφής στον αθλητισμό. 
Η κυρία Βουλγαράκη ανέπτυξε τον ρόλο και την σπουδαιότητα της Μεσογειακής – Κρητικής διατροφής που ως γνωστόν συμβάλλει στην καλή υγεία, στην πνευματική και σωματική απόδοση του ανθρώπινου οργανισμού. 
Παράλληλα, έδωσε γενικές συμβουλές σχετικά με την συχνότητα και την ποιότητα των γευμάτων (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό). Επισήμανε πιο ειδικά θέματα όσον αφορά την διατροφή και την ενυδάτωση του σώματος πριν, κατά την διάρκεια και μετά από έναν αγώνα ή μια προπόνηση ενώ πρότεινε εναλλακτικές επιλογές γευμάτων. Επιπρόσθετα, έδωσε έμφαση στα τρόφιμα που καλό θα είναι να αποφεύγουν να καταναλώνουν οι αθλητές π.χ. γλυκά, γρήγορο φαγητό και αναψυκτικά τα οποία προσφέρουν άχρηστες θερμίδες, μειώνουν την απόδοση του αθλητή  και επιβαρύνουν την υγεία. 
Τέλος τόνισε τα οφέλη της κατανάλωσης πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών εποχής. 

Η Νίκη Βουλγαράκη γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης, το 1985. 
Είναι Διαιτολόγος –  Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος «Διατροφής και Διαιτολογίας» του Α.Τ.Ε.Ι. Σητείας, από όπου αποφοίτησε το 2008. 
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου  Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής. 
Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης ασχολήθηκε με την ύπαρξη φλαβονοειδών (αντιοξειδωτικών) στα άγρια χόρτα και λαχανικά και την επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την κατανάλωση άγριων χόρτων και λαχανικών σε δύο πόλεις της Κρήτης(Χανιά, Σητεία). Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, στο τμήμα Διατροφής το 2007.
Επιπλέον, συμμετείχε σε ένα Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα του Leader+ (Campus του Leader+ ) με σκοπό την αγροτουριστική αξιοποίηση των κρητικών προϊόντων και την ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την προώθηση τους. 
Παρευρέθηκε στη Νυόν της Γαλλίας σε ένα σεμινάριο με θέμα την παρουσίαση και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών Επιστημονικών Ομάδων (Grouping of European Campuses) και την ανάπτυξη του σχεδίου δράσης. 
Συνεργάστηκε με το Πανελλήνιο δίκτυο διαιτολογικών γραφείων τροποποίησης συμπεριφοράς και έλεγχου βάρους Νutrimed την χρονική περίοδο 2009 – 2011. 
Την ίδια περίοδο, είχε υπό την επίβλεψη της το μενού δύο ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων που επικεντρώνονται στην Μεσογειακή Διατροφή. 
Είχε αναπτύξει συνεργασία με κέντρο γονιδιακού ελέγχου και με γυναικολογικό ιατρείο ενώ διατηρεί συνεργασία  με Ινστιτούτο Αισθητικής και αδυνατίσματος.
Έλαβε μέρος ως εισηγήτρια σε ομιλίες με θέμα τον διαβήτη, την παιδική διατροφή και παχυσαρκία, την αθλητική διατροφή σε παιδιά & εφήβους, την άνοια, την ψωρίαση και την διατροφή στις διακοπές. 
Παράλληλα, οι διατροφικές συμβουλές της προβάλλονται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Νέα Τηλεόραση Κρήτης, ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης 97,0 fm,  τις εφημερίδες Χανιώτικα Νέα και Chania Post.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, επιμορφωτικών σεμιναρίων 
και ημερίδων Διατροφής –  Διαιτολογίας, Παχυσαρκίας, Σακχαρώδους Διαβήτη και Αθηροσκλήρωσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook