Συνάντηση με εξαμελή αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για το θέμα της μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχελάκης κατά τη συναντησή του με τους συνδικαλιστές των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις όποιες πληροφορίες ήλθαν στη δημοσιότητα γύρω από το θέμα, διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται και όλα τα θέματα βρίσκονται προς συζήτηση στο τραπέζι.

«Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από τις έως τώρα πληροφορίες προκύπτει, επίσης, ότι η τρόικα διατυπώνει ενστάσεις για την άμεση μετάταξη των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και ζητά να μεσολαβήσουν τρεις μήνες, κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το Σάββατο το πρωί (11 π.μ.) προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι\’ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης επικρίνει με δήλωσή του την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως σημειώνει, «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook