Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής για τον εντοπισμό κακοποιών, οι οποίοι δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών, γάζωσαν το περιπολικό και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, όταν εκλάπη ένα ΙΧ μάρκας Volvo.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ηπειρο, μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ, «χτενίζουν» τη δύσβατη περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς.

Μπλόκα έχουν στηθεί στους δρόμους από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας περιπολούν σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, διά θαλάσσης, στην Αλβανία.
Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Νωρίτερα οι δράστες έκλεψαν ΙΧ από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας. Αφού εγκατέλειψαν το κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο Navara, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην Άρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Από τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ και ο Κόλα Κλεμέντ βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.

Αγνωστο παραμένει πού βρίσκονται οι Λούλι Φλολάντ και Σούλαχ Φάτος, ο οποίος παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook