Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο εμπρησμός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στις 5 Ιουνίου στον Πειραιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος οργάνωσε τον εμπρησμό του καταστήματος, του οποίου ήταν προσωρινός υπεύθυνος, με στόχο την εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας και την είσπραξη αποζημίωσης ύψους 340.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μία μέρα πριν τον εμπρησμό ανέθεσε στον 26χρονο συλληφθέντα και έναν 34χρονο Αλβανό υπάλληλό του, να προμηθευθούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και πλαστικά δοχεία με βενζίνη.

Το πρωί της 5ης Ιουνίου, ο 26χρονος μαζί με τον 27χρονο που αναζητείται, συνάντησαν τον 46χρονο, ο οποίος αφού τους υποσχέθηκε αμοιβή και σταθερή εργασία σε εταιρεία του, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος για να εισέλθουν και να βάλουν φωτιά.

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν η ταμειακή μηχανή από το κατάστημα και ένας φορητός υπολογιστής.

Στη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του 26χρονου με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα.

Ο ίδιος, μετά τον εμπρησμό, πήγε σπίτι του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από οικείους του, οι οποίοι κατέθεσαν ψευδώς για τα αίτια της νοσηλείας του.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά επτά αλλοδαπών ενώ συνελήφθησαν δύο δράστες, ένας 46χρονος Ιρακινός και ένας 26χρονος Αλβανός και αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος Αλβανός συνεργός τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του συνεργού τους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook