Στη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους ελεγκτές της τρόικας το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να συζητηθεί η λύση για το πως θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα του ΟΑΕΕ μιας και επειδή δεν θα εφαρμοστεί η εισφορά 2 τις χιλίοις σε επιχειρήσεις ο ΟΑΕΕ θα χάσει 600 εκατ. ευρώ. Το ισοδύναμο που ανακάλυψε το οικονομικό επιτελείο είναι να ενταχθούν όλοι οι αυτοπασχολούμενοι στον ΟΑΕΕ που σήμερα εξαιρούνται και υπάγονται σε ασφάλιση άλλων ταμείων.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγε αξιωματούχος του Υπ. Οικ. με έκπληξη ανακάλυψε και αυτός τώρα πόσες πολλές εξαιρέσεις υπάρχουν από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ.

Το σχέδιο είναι από το 2014 να μην ενισχύουν τόσες πολλές εξαιρέσεις, όπως το να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ οι αυτοαπασχολούμενοι σε περιοχές με λιγότερους από 1000 ή 2000 κατοίκους (αν είναι στην Αττική) ή σε νησιά με λιγότερους από 3100 κατοίκους.

Επίσης από την ασφάλιση τον ΟΑΕΕ σήμερα εξαιρούνται οι αφανείς εταίροι με πολύ μικρό μερίδιο μετοχών στις επιχειρήσεις, ενώ εξαιρούνται όσοι αυτοαπασχολούμενοι έχουν ειδικό ταμείο για την ειδικότητά τους, για παράδειγμα ταμείο υγειονομικών, ΤΣΜΕΔΕ, ταμείο ιδιοκτητών εφημερίδων κ.α.

Πλέον μ\’ αυτό το ισοδύναμο, εφόσον θα ενταχθούν περισσότεροι στον ΟΑΕΕ αναμένεται να αυξηθούν τα έσοδά του και να καλυφτεί τη μαύρη τρύπα των 600 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook