Υλικά

• 1 κιλό κατσίκι (απο μπροστινό κομμάτι, χεράκι)
• 270 γρ. ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 200 ml. κρασί «μαρουβά»
• 200 γρ. ανθόγαλο

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Θωρακίζουμε καλά απ’όλες τις πλευρές για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά της ώρας ακόμα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 2 περίπου ώρες χωρίς την προσθήκη υγρών.

Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το ανθόγαλο και το αποσύρουμε απο τη φωτιά. Συνοδεύεται με φρεσκοκομμένες, χωριάτικες τηγανητές πατάτες.

* Το μυστικό σ’αυτή τη συνταγή είναι το σιγανό ψήσιμο χωρίς υγρά, μόνο με ελαιόλαδο. Δέν το ξεσκεπάζουμε καθόλου. Αυτό το ψήσιμο επιτρέπει στο κρέας να βγάλει όλους τους χυμούς του και να γίνει πιο μαλάκο και τρυφερό.