Η 34χρονη Άννα, στη Βρετανία, κατάφερε να αποκτήσει τη μικρή της κόρη μετά από δέκα εξωσωματικές θεραπείες και αφού πούλησε ότι είχε και δεν είχε.

Η ίδια δηλώνει ότι κάθε φορά που μια εξωσωματική δεν πετύχαινε, δεν έχανε την ελπίδα της και προσπαθούσε συνεχώς για να μπορέσει να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μωρό.
Όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν η 24χρονη τότε Άννα έκανε την πρώτη εξωσωματική με τον προηγούμενο φίλο της. Γνώριζε ότι οι σάλπιγγες της είχαν πρόβλημα και ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία, κάτι που όμως απέτυχε.

Η Άννα έκανε άλλες πέντε απόπειρες εξωσωματικής γονιμοποίησης μεταξύ Νοεμβρίου 2005 και Απριλίου 2007.Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε αφού τα ωάρια ήταν υγιή. Πήγε σε μια κορυφαία κλινική του Νότιγχαμ αλλά κι εκεί δεν τα κατάφερε. Κατέφυγε ακόμα και σε βελονισμό αλλά μάταια. Στην ένατη εξωσωματική το 2008 κατάφερε να μείνει έγκυος αλλά έχασε το παιδί όταν ήταν 11 εβδομάδων. Τότε αποφάσισε να χωρίσει με τον πρώην σύντροφο της.

Λίγο καιρό αργότερα γνωρίστηκε με τον σύζυγο της Φιλ με τον οποίο αποφάσισαν να παντρευτούν τον Ιούνιο του 2011 και να ξοδέψουν όλα τα χρήματα του γάμου σε μια ακόμα προσπάθεια για να αποκτήσουν ένα παιδί.

Και τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με έναν από τους θεράποντες γιατρούς της, η Άννα είχε κάποια φυσικά «φονικά» κύτταρα που «σκότωναν» οτιδήποτε ξένο έμπαινε στον οργανισμό της, ακόμα και τα ωάρια. Έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν στεροειδή και κατάφεραν να βοηθήσουν την Άννα να μείνει έγκυος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook