Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τις καταργήσεις τμημάτων ή και ολόκληρων σχολικών μονάδων, η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αναφέρει τα εξής :

"Καβροχώρι εν έτη 1899: Το δημοτικό σχολείο ανοίγει με 18 μαθητές. Καβροχώρι εν έτη 2013: Το δημοτικό σχολείο κλείνει επίσης με 18 μαθητές και με 10 παιδιά να περιμένουν στο νηπιαγωγείο!

Τα σχόλια περιττεύουν!

Αφού πρώτα μεθόδευσαν με ύπουλο και παράνομο τρόπο τον υποβιβασμό του σχολείου –με τη συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης- σε μονοθέσιο, βάζουν τώρα λουκέτο σε ένα καινούργιο κτήριο, σε μια περιοχή με συνεχή δημογραφική ανάπτυξη και ένα ευρύτερο αστικό χώρο, που ασφυκτιά, κάτω από την έλλειψη σχολικής στέγης! Γιατί;

Το δημόσιο αγαθό της παιδείας βάλλεται –όπως όλα τα δημόσια αγαθά- από τις εθελόδουλες κυβερνήσεις των μνημονίων! Καταπατούν ακόμα και το τυπικό νομικό πλαίσιο, δεν υπολογίζουν τα παιδιά, τις οικογένειες, την κοινωνία ολόκληρη! Το ίδιο συμβαίνει σε όλο το νομό Ηρακλείου, με τα κριτήρια να εμπεριέχουν εκτός της μνημονιακής «λογικής» και μικροπολιτικές σκοπιμότητες!

Η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να αφήσει το δημοτικό σχολείο Καβροχωρίου να γίνει βορρά στις ορέξεις του μνημονίου! Δε θα αφήσει τα παιδιά και τις οικογένειες –ως επί το πλείστον ξενοδοχοϋπάλληλους με εποχιακή απασχόληση- έρμαια στις διαθέσεις των τροϊκανών και των φίλων τους Ελλήνων πολιτικών υπηρετών! Οι πολίτες θα διεκδικήσουν τη μόρφωση των παιδιών τους και την αναζωογόνηση του τόπου τους, σε πείσμα των ξένων αφεντάδων και των ντόπιων κολαούζων τους!

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαλεβιζίου και Κρουσώνα συμπαρατάσσονται και θα αγωνιστούν μαζί με τους κατοίκους του Καβροχωρίου, όλου του δήμου Μαλεβιζίου και του νομού Ηρακλείου θεσμικά και κινηματικά, για την προάσπιση του δικαιώματος για δημόσια παιδεία, με ποιότητα και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών! Ο σκοταδισμός δε θα περάσει! Σχολεία ανοιχτά! Όχι φραγμούς στη μόρφωση!

Διεκδικούμε το ίδιο για όλα τα σχολεία του νομού Ηρακλείου!"