Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει τον 3ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας στα Χανιά με κεντρικό θέμα τη Φωτογραφία Δρόμου (Έγχρωμο - Ασπρόμαυρο).

Στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από εθνικότητα, τόπο διαμονής, χώρα, πλανήτη, γαλαξία. (εξαιρούνται οι κάτοικοι του Ωρίωνα λόγω αναπτυγμένης τεχνολογίας).

Η συμμετοχή  στο διαγωνισμό είναι 15€ και ο κάθε φωτογράφος μπορεί να στείλει από 1 έως 6 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν σε ψηφιακή μορφή σύμφωνα με τις οδηγίες της προκήρυξης που ακολουθεί.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των φωτογραφιών ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαΐου 2011. (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Η επιτροπή

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 5μελή επιτροπή, με διεθνή εμπειρία στη φωτογραφία, αποτελούμενη από εξειδικευμένους ανθρώπους και γνώστες του αντικειμένου, όπως φωτορεπόρτερ (Reuters, ψηφιακών περιοδικών) καθηγητές κτλ.

Αλφαβητικά τα μέλη της επιτροπής θα είναι:

1. Ανδρώνη Κωνσταντίνο (Φωτογράφο, εκδότη του ψηφιακού περιοδικού grey)

2. Κολεσίδη Γιάννη (Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters)

3. Λυκάκη Μάνο (Φωτογράφο, καθηγητή στη Leica Academy και τον Φωτογραφικό Κύκλο)

4. Σχίζα Τάσο (Φωτογράφο, εκδότη του περιοδικού "φωτογραφικό είδωλο", καθηγητή φωτογραφίας)

5. Τσεβά Δημήτρη (Φωτογράφο, καθηγητή στη Leica Academy)

Θα δοθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι με έπαθλα που θα γίνουν γνωστά σύντομα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της λέσχης την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει στα Χανιά, στο Γιαλί Τζαμισί από 9 έως 15 Σεπτεμβρίου 2011. (Σε όλους αυτούς τους φωτογράφους θα χορηγηθεί βεβαίωση ανάρτησης.) Παράλληλα θα αποτελέσουν υλικό για έκδοση πολυτελούς φωτογραφικού λευκώματος το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (ανεξαρτήτως βραβείων ή αναρτήσεων).

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε την προκήρυξη επισκεφθείτε μας στο http://www.lefkichania.gr/diagonismoi.html