Με εκπροσώπους των Δημοτικών Αστυνομικών των Δήμων Χερσονήσου και Ηρακλείου, πραγματοποίησε συνάντηση χθές,  ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, και στην οποία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την μετακίνησή τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση απο το γραφείο του Βουλευτή "ειδικότερα οι Υποδιευθυντές της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου κ. Δ. Σκουρέλος και Χερσονήσου κ. Γ. Πατεράκης, εξέφρασαν την αγωνία τους για όλα αυτά που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας «ανεπίσημα», ενώ προχώρησαν λίγο παρακάτω διερωτώμενοι για την επόμενη μέρα και ποιο θα είναι το μοντέλο που θα εφαρμοστεί η «κινητικότητα», ενώ απευθυνόμενοι στον κ. Λ. Αυγενάκη, τον ρώτησαν εάν γνωρίζει τον τρόπο «απορρόφησης» από τους ΟΤΑ στην Ελληνική Αστυνομία.

Ακόμη καυτηρίασαν την παντελή έλλειψη ενημέρωσής τους από πλευράς Πολιτείας. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, προ 10ημέρου και κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησής τους με το Γ.Γ. Εμπορίου, τους ζητήθηκε και υπέβαλαν προτάσεις για την πάταξη του παραεμπορίου στις περιοχές Χερσονήσου, Μαλίων και Ηρακλείου, εισπράττοντας από τον Γ.Γ., συγχαρητήρια για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέχρι σήμερα και για τις προτάσεις τους, διότι, όπως είπε «αποτελείτε το βασικό πυλώνα στο σχεδιασμό της Πολιτείας για την πάταξη του παραεμπορίου».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία όσο χρειαστεί για το επόμενο διάστημα αλλά και άμεση ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία «απορρόφησης» και τον τρόπο εφαρμογής της «κινητικότητας»."