Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, ζητά απο τον Δήμαρχο η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη".

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "με πρόσχημα την κινητικότητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει σε 4.000 ανθρωποθυσίες – απολύσεις, καταργώντας την Δημοτική Αστυνομία.

Με τις νέες απολύσεις, που υλοποιούνται στα πλαίσια των 25.000 που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2015, κατά απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, η κυβέρνηση μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο της αύξησης της ανεργίας που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και απομακρύνει την δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας.
Η Ανθρώπινη Πόλη υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε δημοτική αστυνομία που θα λειτουργεί στα πλαίσια του δήμου, θα παράγει κοινωνικό έργο για την πόλη και θα υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί από το νόμο.

Καταγγέλλουμε επομένως την απάνθρωπη πολιτική των ανθρωποθυσιών και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα για την διασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Κουράκη, να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει τα αναγκαία μέτρα για να μην υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση. Τονίζουμε πως η ταχτική της δημοτικής αρχής να αρκείται μόνο στην έκδοση ψηφισμάτων δεν είναι πλέον αρκετή."