Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς μέχρι την Τρίτη οι ενδιαφερόμενες τράπεζες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Προβόπουλος και η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν στο μέλλον του τραπεζικού κλάδου

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου η πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, εφόσον χρειαστεί, να δοθεί παράταση μερικών ημερών.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.

Επιθυμία της τρόικας είναι οι δύο τράπεζες να αποκτηθούν από την Eurobank και στη συνέχεια να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της, όπως επισημαίνουν \”Τα Νέα\”.

Το σενάριο αυτό, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ακυρώνει πλήρως την προσπάθεια συγχώνευσης ανάμεσα στην Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook