Είπαν να απολαύσουν τον καφέ τους στον κήπο τους οι ένοικοι μιας μονοκατοικίας στην Αμαλιάδα, αλλά δεν περίμεναν ότι θα είχαν και απρόσκλητο επισκέπτη ο οποίος μάλιστα τους έκανε να… «παγώσουν»! Έτσι, αναγκάστηκαν να ξεχάσουν τον καφέ, καθώς ακριβώς δίπλα τους βρισκόταν ένα φίδι μήκους δύο μέτρων!

Αναστατωμένοι οι άνθρωποι κλειδαμπαρώθηκαν στο σπίτι τους και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έφτασαν με ένα όχημα και «συνέλαβαν» τον ανεπιθύμητο μουσαφίρη που αποδείχθηκε ακίνδυνος καθώς ήταν μια μη δηλητηριώδης δεντρογαλιά. Το ερπετό μεταφέρθηκε μέσα σε ειδικό τσουβάλι σε δασική έκταση, όπου αφέθηκε ελεύθερο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Στην ίδια περιοχή είχε καταγραφεί ανάλογο συμβάν και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν οι ένοικοι ενός σπιτιού είχαν βρει να… λιάζεται στο μπαλκόνι τους ένα φίδι. Όπως φαίνεται, τα ερπετά έχουν κάνει φωλιά σε ένα παρακείμενο οικόπεδο, το οποίο μένει ακαθάριστο.

Μάλιστα, για το περυσινό περιστατικό είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελέας Αμαλιάδας για να αποδοθούν ευθύνες στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και στον δήμο Ήλιδας που δεν είχαν μεριμνήσει για να καθαριστεί το οικόπεδο αν και βρίσκεται δίπλα σε κατοικίες και σε παιδική χαρά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook