Σε συλλαλητήριο το απόγευμα της Τρίτης στο Ραδιομέγαρο έχουν καλέσει ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πολίτες σε Πάτρα και Χανιά κινητοποιήθηκαν για να εμποδίσουν το κλείσιμο πομπών στις δύο περιοχές.

Παράλληλα, μήνυση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ πρόκειται να καταθέσει ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Αλέκος Μάρκελλος, όπως προανήγγειλε από το λογαριασμό του στο Facebook.

Συνολικά 11 ομοσπονδίες εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έχουν απευθύνει κάλεσμα στις 19:00 της Τρίτης 9 Ιουλίου για συγκέντρωση στην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Οι ομοσπονδίες καλούν στην κινητοποίηση «για να μην περάσει η ισοπεδωτική πολιτική των απολύσεων, η φασιστική πολιτική της κατάργησης κοινωνικών αγαθών, για να ακυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που \”μαύρισε\” τον πολιτισμό και την ενημέρωση», όπως αναφέρουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το site ERT open, την Κυριακή ομάδες πολιτών στην Πάτρα και στα Χανιά εμπόδισαν το κλείσιμο πομπών στις δύο περιοχές. Νωρίτερα, είχε κλείσει πομπός στην Κεφαλονιά παρουσία, σύμφωνα πάντα με το site, πταισματοδίκη και αστυνομικών.

Τέλος, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Αλέκος Μάρκελλος προανήγγειλε πως θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη μήνυση σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τονίζοντας, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, πως η ενέργειά του είναι προσωπική επιλογή, ο Αλ. Μάρκελλος μίλησε για τις οικονομικές επιπτώσεις της απόφασης της κυβέρνησης, τις επιπτώσεις στη διεθνή εικόνα της χώρας διεθνώς και τις συνέπειες για τον ίδιο προσωπικά και τους υπόλοιπους εργαζομένους της ΕΡΤ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook