Αντίγραφο του περιεχομένου του μαύρου κουτιού που περιέχει στοιχεία για τις ακριβείς παραμέτρους του δυστυχήματος στο Κεμπέκ πήραν οι πράκτορες της καναδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών.

«Ελέγξαμε όλους τους μηχανισμούς και πήραμε ένα αντίγραφο του περιεχομένου του μαύρου κουτιού» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Εντ Μπελκαλούλ.

Οι επιθεωρητές της καναδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (BST) θέλουν να εξακριβώσουν για ποιον λόγο η αμαξοστοιχία ξεκίνησε χωρίς μηχανοδηγό, ενώ ήταν σταθμευμένη σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη.

Αγανάκτηση έχει κυριεύσει τους κατοίκους της Λακ-Μεγκαντίκ, καθώς επιβεβαιώνεται αυτό που μέχρι πρότινος εθεωρείτο φήμη: οι πυροσβέστες του γειτονικού δήμου της Ναντ είχαν δεχθεί κλήση το βράδυ της Παρασκευής από την αμερικανική εταιρία σιδηροδρόμων, ιδιοκτήτρια της αμαξοστοιχίας, για να σβήσουν φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε μια από τις πέντε μηχανές της αμαξοστοιχίας.

«Η φωτιά αυτή που διήρκησε περίπου 45 λεπτά είχε προκληθεί από διαρροή λαδιού η οποία οφείλετο σε μηχανικό πρόβλημα, του κινητήρα», δήλωσε στο Radio-Canada ο δήμαρχος της Ναντ Σιλβέν Ζιλμπέρ.

Μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, η εταιρία επέτρεψε στους πυροσβέστες να γυρίσουν στον πυροσβεστικό τους σταθμό, διευκρίνισε ο δήμαρχος. Ούτε δύο ώρες δεν είχαν περάσει όταν το τρένο ξεκίνησε παρασυρμένο από την βαρύτητα για να εκραγεί εν κινήσει δέκα χιλιόμετρα μετά στην πόλη Λακ-Μεγκαντίκ.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν πέντε άτομα, ενώ 40 αγνοούνται.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook