Κλειστές θα είναι σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει αναλυτικά:

\”Απαξιωμένη από την κεντρική κυβέρνηση η αυτοδιοίκηση οδηγείται πια με απροκάλυπτη μεθόδευση και μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, αφού την ώρα που οι Δήμοι όλης της χώρας και ιδιαίτερα οι περιφερειακοί δίνουν καθημερινά μάχη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν έστω και στην καθημερινότητα των δημοτών, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια αντοχής τους, η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα συρρικνώνει και με τη βούλα το μοναδικό θεσμό που βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν απολύσεις 6.000 δημοτικών υπαλλήλων, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης με ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης περισσότερων δημοτικών υπηρεσιών στο μέλλον.
Οι Δήμοι έχουν συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Δημόσιο Φορέα στη δημοσιονομική προσαρμογή. Έχουν υποστεί μειώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Υπουργείο ή Οργανισμό ή Φορέα του Δημοσίου. Μόνο η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων φτάνει το 70%.
Δε θα ανεχτούμε κανένα άλλο πλήγμα. Το ποτήρι ξεχείλισε!
Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους του Δήμου που καλούνται να δοκιμαστούν τόσο σκληρά και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση των Δήμων και σωρεία απολύσεων.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου παραμένουν κλειστές για το κοινό εκτός από τις Κοινωνικο-προνοιακές δομές
Οι κινητοποιήσεις των Δήμων, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, αποτελούν αγώνα κοινό για όλους.
Αν τα μέτρα δεν αρθούν, απαιτούνται νέες μορφές αγώνα, γι’ αυτό και επαναφέρουμε την πρότασή μας για μαζική παραίτηση όλων των Δημάρχων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook