H Ένωση Λιμένων Ελλάδας αποφάσισε μετά το διοικητικό της συμβούλιο, να προχωρήσει στη δημιουργία του Greek Cruise, του πρώτου για την Ελλάδα clustering των λιμανιών κρουαζιέρας.

Ο σκοπός είναι να προβληθούν τα Ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας με τρείς άξονες :

1. Δημιουργία λογοτύπου για όλα τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας

2. Δημιουργία ισχυρής, χρηστικής και διαδραστικής ιστοσελίδας (www.GreekCruise.gr) με σκοπό την προβολή των λιμανιών (σημειώνεται ότι η διείσδυση του διαδικτύου στον τουριστικό τομέα της κρουαζιέρας υπερβαίνει το 87%).

3.Δημιουργία εντύπου στο οποίο θα παρουσιάζονται τόσο τα λιμάνια και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όσο και οι περιοχές πρόσβασης από αυτά αλλά και όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του λιμανιού του Ηρακλείου Κρήτης και εμπνευστής της όλης ιδέας, Ιωάννης Μπρας δήλωσε «Είναι η πρώτη φορά που το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις δυνατότητες της ελληνικής κρουαζιέρας μέσα από μία απλή, αλλά πρωτοποριακή ιδέα η οποία χρησιμοποιεί τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς για την ανάδειξη των λιμανιών μας σε όλο τον κόσμο.
Η ελληνική κρουαζιέρα είναι απολύτως ανταγωνιστική και δυναμική και όλοι μας οφείλουμε να προβάλουμε τις δυνατότητες που έχουμε σε αυτό τον τομέα. Το νέο clustering θα ενισχύσει επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των λιμανιών
».

Να σημειωθεί τέλος ότι στην πρώτη φάση του clustering συμμετέχουν οι 12 Οργανισμοί Λιμένων – μέλη της ΕΛΙΜΕ. (Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook