Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού και Φορέων, η θεμελίωση του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Τυμπάκι.

Το ΠΠΙ Τυμπακίου θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.000,00 τ.μ.. που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και θα αποτελείται από Ακτινολογικό Εργαστήριο, Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, δύο εξεταστήρια, χώρο αναμονής ασθενών, στάση εργασίας αδελφών, γραφείο και χώρο διανυκτέρευσης γιατρών, WC , WC ΑΜΕΑ, κα.

Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με μέριμνα της οποίας εκδόθηκε και η άδεια οικοδομής.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω ΕΣΠΑ από κωδικούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26.3.2013, η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 29.5.2013 στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, ενώ για την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου έχουν επιλεγεί υλικά, οι προδιαγραφές των οποίων εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα, αντοχή, ασφάλεια και είναι οικολογικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook