Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψει κανείς το κάπνισμα. Με αυτοκόλλητα νικοτίνης, με τσίχλες νικοτίνης, με ρινικό σπρέι νικοτίνης, με φαρμακευτική αγωγή, με διαλογισμό, με βελονισμό, με υπνοθεραπεία, ή με συνεδρίες στα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος. Υπάρχει όμως και ακόμα ένας τρόπος. Ελάχιστα διαδεδομένος σαφώς. Πρωτότυπος και μοναδικός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ευρεσιτεχνία, τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Τούρκο που ακούει στο όνομα Ibrahim Yücel.

Ο Ibrahim τα δοκίμασε όλα για να κόψει το κάπνισμα. Απελπίστηκε. Και κατέληξε στη μία και μοναδική για εκείνον λύση. Να φορέσει κλουβί στο κεφάλι του. Ένα κλουβί τόσο \”συμπαγές\” που δεν χωράει τσιγάρο να περάσει από τις λεπτές, σιδερένιες μπάρες του.

Ο 42χρονος δήλωσε στη Hürriyet που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, ότι από τα 16 του μέχρι σήμερα κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Ασύμφορος και για την υγεία αλλά και για την τσέπη του. Πρόσφατα ο πατέρας του πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες. Γεγονός που τον ταρακούνησε για τα καλά και τον έκανε να αποφασίσει να πάει κόντρα στην αγαπημένη του συνήθεια.

Ο Ibrahim από την Kütahya έβαλε το μυαλό του και τις δεξιότητες του να εργαστούν εντατικά και κατάφερε να σχεδιάσει το δικό του \”κράνος – κλουβί\”, με τα ίδια του τα χέρια. Κάθε πρωί που ξυπνάει, το φοράει στο κεφάλι του και φεύγει για τη δουλειά.

Στην αρχή, οι συνάδερφοι του τρόμαξαν όταν τον είδαν, τον ρώτησαν αν τρελάθηκε, όπως αποκαλύπτει. Όταν όμως τους εξήγησε τι συμβαίνει, συμβιβάστηκαν και άρχισαν να αποδέχονται το παράδοξο θέαμα. Τον \”συνάδελφο – κλουβί\”.

Για να είναι μάλιστα σίγουρος ότι δεν θα καπνίσει, αφήνει τα κλειδιά της αντικαπνιστικής του φυλακής στη γυναίκα και τα παιδιά του. Όσο για τους γείτονες του; Οι ενήλικοι φαίνεται να αποδέχονται την ιδιοτροπία του. Το ίδιο δεν ισχύει βέβαια και για τα μικρά παιδιά της γειτονιάς που τρέχουν τρομαγμένα να κρυφτούν όταν αντικρίζουν τον Ibrahim να βγαίνει από το σπίτι του.

Άγνωστο το αν θα καταφέρει να κόψει το κάπνισμα. Το σίγουρο είναι πως κέρδισε το βραβείο της αναγνωρισιμότητας μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook