Σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εξάρθρωση «ροζ» κυκλώματος το οποίο εξανάγκαζε αλλοδαπές γυναίκες να εκδίδονται στην Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, εξέδωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Για την υπόθεση με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος των δυο αστυνομικών από την Ελασσόνα.

Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα από τα οποία το ένα ηγετικό στέλεχος και αλλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 6 ακόμη μελών της οργάνωσης από τα οποία τα δυο είναι επίσης αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης τα οποία αναζητούνται.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ύστερα από πολύμηνη συστηματική έρευνα, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας, η οποία εξανάγκαζε αλλοδαπές γυναίκες να εκδίδονται στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 19 συνολικά μέλη (17 ημεδαπούς άνδρες, 1 αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας και άλλη μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων), τα οποία έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης, που είχε εσωτερική ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2013.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, της κατοχής ναρκωτικών, της παράβασης καθήκοντος, καθώς και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η δράση της οργάνωσης κατευθύνονταν από τα τρία ηγετικά της μέλη, τα οποία διακινούσαν αλλοδαπές γυναίκες, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση. Μάλιστα παρέχοντας σε αυτές χρήματα ή άλλες διευκολύνσεις, τις παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, νόμιμους ή “αφανείς” ιδιοκτήτες καταστημάτων “καφέ – μπαρ” κυρίως στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σε περίπτωση προσαγωγής τους σε αστυνομικές Υπηρεσίες, έστελναν άμεσα συνήγορο προκειμένου οι ίδιοι να διατηρούν την ανωνυμία τους και να αποφεύγεται η αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης στις Αρχές.

Επιπλέον, οι ίδιοι διαχειρίζονταν τα κέρδη από τη γενετήσια εκμετάλλευση των γυναικών ενώ τα μέτρα «προστασίας» ήταν αυστηρά, όπως επί παραδείγματι το ότι ήταν ιδιαιτέρα προσεκτικοί στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες και πολλές φορές χρησιμοποιούσαν συνθηματικές φράσεις και ιδιαίτερο «κώδικα» συνεννόησης.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για να κανονιστεί ερωτική συνεύρεση ήταν να μεταβεί ο πελάτης στο κατάστημα, να «ελεγχθεί» η επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και τα στοιχεία ταυτότητάς του, έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καταγγελίας στις Αρχές. Μετά την ολοκλήρωση της “ταυτοποίησης” τα μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πελάτες και όριζαν τον τόπο, το χρόνο, την αμοιβή, καθώς και την κοπέλα, με την οποία θα πραγματοποιούνταν η συνεύρεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook