Πέθανε σε ηλικία 26 ετών ο πρωταθλητής της κωπηλασίας, Στρατής Αλεξίδης, από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας, βυθίζοντας σε νέο πένθος την Κωπηλατική Ομοσπονδία, ένα μήνα περίπου μετά το θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη ο οποίος έπασχε από την ίδια ασθένεια.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετάσχει και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας:

«Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλληπτήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι Στρατή».

Υπενθυμίζεται ότι την από την ίδια ασθένεια έπασχε και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, πρωταθλητής στο Κανοε-Καγιάκ, που έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, πριν από περίπου ένα μήνα.