Ένας Σομαλός δημοσιογράφος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από άγνωστους ενόπλους την Κυριακή στην κεντρική Σομαλία, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις από την αρχή του έτους, δήλωσε ένας συνάδελφος του και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Λιμπάν Αμπντουλαχί Φαράχ, εργαζόταν για δορυφορική τηλεόραση, και πυροβολήθηκε καθώς πήγαινε στο σπίτι του στο Γκαλκάγιο, μια πόλη στα σύνορα της αυτοαποκαλούμενης αυτόνομης περιοχής της Πουντλάντ. Σύμφωνα με τον συνάδελφό του, Αχμέντ Αμπντουκαντίρ τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν. \’\’Δεν ξέρω γιατί αφαίρεσαν τη ζωή αυτού του αθώου δημοσιογράφου\’\’, είπε. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες διέφυγαν μετά τη δολοφονία.

Τον Απρίλιο, ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε από ενόπλους κοντά στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου ενώ ένα μήνα νωρίτερα ένας άλλος δημοσιογράφος που εργαζόταν για τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό σκοτώθηκε επίσης στο Μογκαντίσου.

Δημοσιογράφος από ένα ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα. Ένας πέμπτος συνάδελφός του σκοτώθηκε το Μάρτιο σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Το 2012, τουλάχιστον 18 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν στη Σομαλία.

new247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook